2019-09-08 STARTZONDAG

8 SEPTEMBER 2019:  STARTZONDAG   

Het is september: de zomervakantie is voorbij. Onze kinderen en jongeren gaan weer naar school en velen van ons weer aan het werk. Het ‘normale leven’ begint weer. Als gemeente staan we weer aan het begin van een nieuw seizoen. Een feestelijk startschot willen we daarom geven, op de Startzondag – zondag 8 september.

Vorig jaar kregen we erg veel enthousiaste reacties op de Startzondag. Een korte dienst, koffie drinken en daarna een reeksgevarieerde activiteiten waaraan je in groepen deel kunt nemen: om het kwartier een wisselsignaal, en dóór naar een volgende activiteit. Het mooie was verder, dat de groepen waren samengesteld op basis van de kleur van een armbandje – waardoor jong en oud en iedereen daartussenin bij elkaar in groepjes zat. Hierdoor werd de Startzondag een ideale manier om eens mensen te leren kennen met wie je misschien nog nooit eerder had gepraat.

Dat concept willen we ook dit jaar volgen. Een dag voor alle leeftijden, waarvoor je ook gerust gasten kunt uitnodigen! Tijdens de korte dienst zal onze missie centraal staan: Samen leren Jezus te volgen. Op het grasveld vóór Het Baken zal ook weer het één en ander voor de kinderen klaarstaan. Na de koffiepauze begint het programma met een variatie aan sport en spel, zang en muziek, schilderen, gebed en gesprek. Net als vorig jaar sluiten we om 13.00 uur af met een heerlijke gezamenlijke maaltijd. Dit jaar staat de viskar van Visspecialist Bijlsma klaar om onze inwendige mens te versterken (ook aan wie geen visliefhebber is, wordt gedacht).

Het belooft een prachtige Startzondag te worden. Heel wat mensen zijn al weer volop in touw om één en ander te organiseren, allerlei vrijwilligers steken de handen weer uit de mouwen om het mogelijk te maken. De enige die nog ontbreekt, dat ben jíj! Bij deze van harte uitgenodigd om mee te genieten! Er is dan ook geen opgavelijst. We gaan er vanuit dat niemand deze Startzondag wil missen. Op naar het nieuwe seizoen!

Mede namens de Activiteitencommissie,

Harold ten Cate

Post Author: Redactie