2021-20-13 Film The Case of Christ

OKTOBER 2021:

Woensdag 13 oktober is er filmavond, om 19.30 uur. The Case for Christ is het waargebeurde verhaal van Lee Strobel, misdaadjournalist voor een prestigieuze krant. Hij heeft niets op met het geloof in God. Op een dag gebeurt het ondenk-bare: zijn vrouw wordt christen! Dit geeft spanning in hun huwelijk. Het zet Strobel aan om al zijn journalistieke scherpte in te zetten voor het ultieme onderzoek: hij zal bewijzen dat het christelijk geloof niet waar kán zijn. De journalist gaat graven in de Bijbel, leest bronnen en interviewt experts op allerlei vakgebied: theologen, historici, papyrologen en psychologen. Hij voelt ze stevig aan de tand en neemt geen genoegen met halve antwoorden: bewijs wil hij! Maar … hoe verder zijn onderzoek vordert, hoe meer de onrust in zijn binnenste aanwakkert. Wat als de argumenten vóór het christelijk geloof juist steeds sterker blijken te zijn? Een spannende film over de allerbelangrijkste zoektocht die een mens kan aangaan. Een ideale avond voor iemand om te ontdekken wat hij of zij gelooft!

Post Author: Redactie