Cursus over de “Bergrede”

Wat is het iedere keer weer waardevol om in de Gemeente een Bijbelstudie te volgen! Tijdens de Adventsperiode was er al de serie ‘Onderweg naar Kerst, met Matteüs,’ waar velen uit de gemeente (en daarbuiten!) aan deelnamen. Teksten waarvan je misschien denkt: ‘die kén ik wel’ bleken nog zóveel rijker te zijn dan je dacht! Het enthousiasme was groot na afloop van deze serie. De vraag werd door meerdere deelnemers gesteld: ‘Wanneer begint er weer een nieuwe serie Bijbelstudies?’

 Goed nieuws! De nieuwe serie Bijbelstudies gaat deze maand van start. Net als bij de vorige serie bied ik ook deze studie – bij voldoende deelnemers – zowel ’s morgens als ’s avonds aan. Dat bleek voor heel veel mensen een gouden greep. Niet iedereen kan of wil er ’s avonds nog op uit. De ochtenden bleken voor sommigen een ideaal moment, terwijl ook de avonden beschikbaar blijven voor wie liever dán komt.

Samen bestuderen we de Bergrede, die Jezus uitspreekt in Matteüs 5-7. Misschien wel het beroemdste onderwijs dat Jezus ooit heeft gegeven. Al eeuwenlang is de Bergrede een inspiratie geweest voor vele generaties christenen, onder wie Martin Luther King, die zich met geweldloos verzet inzette voor gelijke burgerrechten in de VS. Als Jezus onderwijs geeft, is het nooit alleen theorie. De Bergrede geeft heel praktisch onderwijs, dat ons leert hoe we Hem in onze dagelijkse levens kunnen volgen. Dit past helemaal bij de missie van onze gemeente: “Samen leren Jezus te volgen.”

Dus kom, en leer mee! En: nodig vooral ook anderen uit – uit de gemeente, maar ook mensen van buiten de gemeente. Neem je Bijbel mee, en een pen en een schrift voor je aantekeningen. Ook liederen en stiltemomenten worden ingebouwd, waarin we aan de hand van verwerkingsvragen de vertaalslag naar óns leven willen maken. We geloven dat de Heilige Geest het Woord van God in onze harten tot leven wekt, en dat we als leerlingen van Jezus Christus mogen groeien in geloof en navolging!

Data en tijdstippen:

Ochtendgroep: woensdagmorgen vanaf 10.00 – 11.30 op:
5, 16 en 30 september, 14 en 28 oktober.
Avondgroep: dinsdagavonden vanaf 19.45 – 21.30 op:
8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 3 november.

Post Author: Redactie