Jeugd en Jongeren

Welkom

HALLO! Wat leuk dat je op deze website bent en geïnteresseerd bent in het tienerwerk bij ons in de gemeente. Lijkt het je als tiener eens leuk om bij ons langs te komen op een tieneravond, je bent van harte welkom!

 

Start seizoen 2020/2021

Ook dit seizoen staan er weer leuke activiteiten op het programma! Nieuwe activiteiten, leuke thema-avonden, een tienerkamp en nog veel meer super gave activiteiten! We kijken uit naar een nieuw seizoen en naar wat God ook dit seizoen weer gaat doen in de levens van de tieners.

 

Tieneravonden

Twee zaterdagen in de maand hebben we een tieneravond. Iedere tiener tussen de 12 en 15/16 jaar is van harte welkom. Het zijn waardevolle avonden met elkaar! Gevuld met gezelligheid, humor, drinken, wat lekkers, vertrouwen, liefde, creativiteit, muziek, uitdaging, passie, actuele thema’s, sport/spel, gesprekken, diepgang, gebed, Gods Woord, goede gesprekken en bovenal Gods leiding. Zo wat kernwoorden die een beetje een tieneravond omschrijven. Dit seizoen staan thema’s als: ‘Samen ontdekken, samen leren’, ‘dagelijks leven met God’, ‘Levend Woord’, ‘Kennis’, ‘Gebed’ en ‘Kracht van daden’  centraal.

Ben je nog nooit eerder geweest en lijkt het je leuk om een avond te komen? Neem contact met ons op.

 

Discovery Bible Studie

We starten dit seizoen ook met een nieuwe activiteit: de Discovery Bible Studie (DBS). Dit is een hele mooie en eenvoudige manier om samen in de Bijbel te gaan lezen en te ontdekken dat de Bijbel een levend woord is. Samen gaan we ontdekken hoe krachtig het Woord van God is. Aan de hand van een aantal centrale vragen ontdek je wat er eigenlijk geschreven staat; wat het je leert over God en/of Jezus en wat het jezelf leert. Een prachtige manier om samen te delen, te ontdekken en te doen.

Tien avonden komen we met een groepje tieners bij elkaar om met elkaar de Bijbel te gaan lezen. Dit is voor alle tieners van 12 t/m 15/16 jaar. Maar als een oudere broer/zus ook mee wil doen, dan zijn zij ook van harte welkom. Laat het ons weten.

 

Tienerweekend

Het afgelopen seizoen kon het tienerweekend niet door gaan i.v.m. de coronacrisis. Maar voor dit seizoen staat het weer zeker op de planning. In het verleden organiseerden we altijd zelf een tienerweekend vanuit de gemeente, maar we hebben er nu voor gekozen om bij een bestaand tienerweekend aan te sluiten, waar veel meer tienergroepen uit heel Nederland zijn. Dit tienerweekend wordt TeenStreet@Home genoemd en wordt georganiseerd door Operatie Mobilisatie. Wat wij erg mooi vinden aan dit weekend is dat je samen als jeugdgroep je eigen momenten hebt, waarin je met elkaar praat, met elkaar de Bijbel leest, met elkaar bid en meer leert over God. Een aantal keren per dag ben je dan in je eigen groep samen. Daarnaast wordt een gezamenlijk programma aangeboden in de vorm van diensten, vrije tijd, actieve spellen, vele verschillende workshops, outreaches, etc. Tijdens deze activiteiten maken tieners contact met elkaar, zodat ze ook ervaren dat ze niet alleen zijn en dat er veel meer tieners in Nederland zijn die een relatie met God hebben. Dit sterkt hen en hier worden tieners door elkaar bemoedigd.

 

Facebook

Als tienergroep hebben we ook een Facebookpagina. Op deze pagina kunt u een actuele update vinden over wat we allemaal doen. Ook plaatsen we regelmatig een berichtje en/of een leuke foto over een jeugdavond, thema, activiteit, etc. Wilt u ons volgen? Zoek onze pagina ‘JeugdBaptistengemeenteKoudum’ op, wordt vriend en volg ons.

 

Bidt u mee?

Wij kijken uit naar dit nieuwe seizoen, we kijken er écht naar uit wat God ook dit seizoen gaat doen.

Hij kan de harten van de tieners aanraken en ze hongerig maken naar nog meer van Hem. Gebed is daarbij voor ons dan ook de motor achter het hele tienerwerk. Bidt u mee voor de tieners? De tieners in ons gemeente, maar ook de tieners in Koudum en omstreken, tieners in Nederland en zelfs de tieners wereldwijd. Dat deze nieuwe generatie Jezus mogen leren kennen en mogen groeien in een levende relatie met Hem. Dat de tieners mogen ontdekken en groeien in hun relatie met Jezus. Dat ze mogen ervaren dat Hij er ook voor hèn is en dat ze hongerig worden naar nog meer van Hem.

 

Wij zien uit naar het nieuwe seizoen!

 

Groeten,

Jeugdleiders jongere tienergroepen:

 ‘Contactinformatie’: 
Vragen en/of opmerkingen?: Coördinator Taakveld Jeugd en Jongeren: zr. Tjitske Rinkema. tel: 0514-591654
Wij zijn te bereiken op:Email: jeugdcommissie@baptistenzuidwesthoek.nl

Tjitske en Klaas Rinkema, onderdeel Discovery Bible Study,
telefoonnummer:  0514-591654

Klaes Marten en Corrie Bandstra, onderdeel (standaard) tieneravonden
telefoonnnummer: 06-13052058 (Corrie)

 
Oudere jeugdleiders:
Tanja van der Mark: 06-15067554 
Coördinator Jeugddiensten: Sander de Vries, telefoon:06-18722210