30-9-2018 Oname gemeente 2030?

Toen onze kinderen 2 a 3 jaar waren hadden ze allen een periode dat ze zelf geloofden dat ze niet te zien waren als ze de handen voor de ogen deden. Wij speelden dat mee. Zaten ze in de kinderstoel bij de tafel met de handen voor de ogen dan zei je: O waar is ………nou? Deden ze de handen voor de ogen weg dan reageerden we met “Daar is hij weer”. Bij sommigen blijft dat geloof voorbestaan. Ze geloven wat ze beleven. Wat ik niet zie is er niet. Fataal wordt het wanneer je denkt “Ik geloof niet dus er is ook niks”. Die krijgen de schrik van hun leven als ze de laatste adem uitblazen. 

Zondag gaan we zien dat de bijbel al 3000 jaar lang zaken voorzegd die allemaal zijn uitgekomen of vandaag uitkomen. Het ontstaan van Israël. Bevrijding van Jeruzalem en noem maar op. Staat al duizenden jaren in bijbel voorzegd. Maar willen we het zien. Gods plan met Israël, de Gemeente en met jou.  

Veel discussie over de uitspraak van ds Bottenbley in het programma “Kijken in je ziel”. Wat zegt hij nou precies en hoe. Vaak wordt je meer in de mond gelegd dan gezegd is. En wie is die gemeente en wie horen daarbij? En wanneer in de tijdlijn van de bijbel is die opname? Vragen waar mensen mee omlopen. Veel te veel vragen voor één dienst. Een paar antwoorden as zondag. Meer weten? 10:00 uur as zondag.

Post Author: Redactie